במידה והמוצר שהזמנתם זמין במלאי משלוח חינם לכל רחבי הארץ עד שלושה ימי עסקים

Water resistance – the truth behind the numbers ..

בואו נתחיל מהדבר הבסיסי…שעונים לא ממש מיועדים להיות בתוך מים…אם מדובר בשעונים מכניים, מים הם לא ״החבר הכי טוב״ של גלגלי השיניים והקפיצים העשויים ממתכות שונות ועובדים בשיווי משקל, עם טיפות זעירות של שמן וסנכרון עדין.

ברם אולם, אנו חיים בעולם דינמי, וכן רוצים ״ראש שקט״ כשאנו עונדים את השעון, כולנו מאוד רוצים שהשעון שעלינו לא יושפע מכל ״שפריץ״ או ״טבילה״ בבריכה או במקור מים אחר.

חשוב לדעת שעמידות למים היא לא בדיוק מה שחשבתם…העמידות למים לא נקבעת על סמך מה שכתוב על השעון (לדוגמא ״עמידות לעומק 30 מטרים״ לא באמת אומרת שתוכלו לצלול 30 מטרים לעומק עם השעון…הוא לא ממש יחזיק מעמד אם תצללו איתו..) אלא על בסיס עמידות בלחצים.
יצרניות השעונים בודקות את אטימות השעון בלחצים שונים, המדמים את עומק המים שיוצרים לחץ דומה (בצורה פשוטה נסביר שכל מטר עומק במים הוא שווה ערך לאטמוספירה או 1 בר (bar) שהיא יחידת מידה של לחץ, ולכן עמידות בעומק גבוה יותר היא למעשה עמידות של השעון בלחצים גדולים יותר ומכאן אטימות טובה יותר…). לרוב, ככל שהשעון מתוכנן לעמוד בלחצים גבוהים יותר, הוא יהיה מצויד באטמים טובים יותר שימנעו חדירת מים למנגנון.
ננסה להסביר מאיפה מגיעים המספרים ומה באמת מומלץ לעשות (או לא לעשות) עם השעון שלכם בסביבה של מים….

 

  • אם אין סימון בכלל – אל תתקרבו למים. אפילו לא לשטוף ידיים….

 

  • 30 מטרים / 3 ATM / 3 bar השעון עמיד לנתזים בלבד, אולי מגע קצר עם מים בשטיפת ידיים, אבל ממש לא מומלץ להכניסו לתוך מים.

 

  • 50 מטרים / 5 ATM / 5 bar השעון עמיד למים לא עמוקים. זה יכול להיות בשטיפת ידיים, שחייה (לא צלילה), אפילו מקלחת קצרה (לא ג׳קוזי…).

 

  • 100 מטרים / 10 ATM / 10 bar פה אנחנו מגיעים כבר לשעונים עמידים מספיק כדי שאפשר להיכנס איתם למים ללא חשש, אפילו צלילה לכמה מטרים בודדים. מן הסתם, פעולות יומיומיות הקשורות במים לא אמורות לפגוע בשעון.

 

  • 200 מטרים / 20 ATM / 20 bar סימון כזה כבר אומר לנו שמדובר בשעון צלילה תקני, מתאים לספורט ימי, עמיד יותר לזעזועים ובאופן כללי, מדובר בשעון עבה מעט יותר, חזק יותר ועמיד יותר לחבטות קלות.

 

אם הסימון על השעון שלכם הוא גבוה יותר מ 200 מטרים, כנראה שיש לכם שעון צלילה רציני, לרוב יהיה גם עבה וכבד יחסית, יוכל לספוג (תרתי משמע) יותר תלאות ומהמורות שיפגוש בדרכו.

 

לרוב, ככל שהשעון יהיה עמיד לעומק (לחץ) גדול יותר, הוא גם יהיה יקר יותר ו״נחשב״ יותר. היות ורוב רוכשי שעוני היוקרה לא ממש צוללים איתם, הדבר פחות רלוונטי אולי לצלילה, אבל בהחלט ייחשב רלוונטי בשיחה שתעשו עם החברים….

 

 

חפש/י את השעון שלך