במידה והמוצר שהזמנתם זמין במלאי משלוח חינם לכל רחבי הארץ עד שלושה ימי עסקים

What is the difference between a quartz mechanism and a mechanical mechanism?

מנגנון קוורץ – הושק בסוף שנות ה-60׳ של המאה שעברה (השעון הראשון היה של סייקו…) וגרם לתופעה עולמית שלימים כונתה ״משבר הקוורץ״ (משום שאנשים רבים נהרו אחר הפלא הזול החדש על חשבון תעשיית השעונים המסורתיים) נקרא כך משום שיש בו גביש קוורץ, מינרל נפוץ, שבחיבור לסוללה פשוטה יכול להפיק תנודות חשמליות בתדירות גבוהה ובקצב קבוע של אחת לשניה. מה שנקרא במילים פשוטות ״שעון דיגיטלי״. שעונים בעלי מנגנון קוורץ הם לרוב זולים יותר, פשוטים יותר לאחזקה ונפוצים הרבה יותר.

מנגנון מכני – מנגנון ״מסורתי״ המורכב מקפיצים, גלגלי שיניים, ברגים ועוד. כיום, רוב השעונים המכניים מוגדרים ״אוטומטיים״, היות והם מצוידים ברוטור (סוג של משקולת) ש״מטעין״ את הקפיץ הראשי בעזרת תנועות היד, אך במקור (ויש כאלו עדיין היום) מנגנון מכני דורש מתיחה ידנית (״סיבוב״ של הכתר). לכל מנגנון מכני יש ״שעות עתודה״, שזה למעשה הזמן שנדרש לקפיץ הראשי להתפרק לחלוטין (ולמעשה השעון ייעצר…). מנגנונים מתקדמים כיום נושאים בגאון ערכים של 60 או 70 שעות עתודה (וכמובן יש גם כאלו עם הרבה הרבה יותר…וגם יקרים בהתאם)

אפשר להבחין בקלות בין מנגנון קוורץ לאוטומטי רק על פי המראה והצליל…מנגנון קוורץ ישמיע תקתוק אחד פעם בשניה ומחוג השניות שלו ״יקפוץ״ פעם אחת בכל שניה, לעומת מנגנון אוטומטי שישמיע רצף תקתוקים מהיר ונעים בכל שניה ומחוג השניות ינוע בתנועה רציפה וחלקה)

חפש/י את השעון שלך